Zanger Rinus zingt over coole piet

Ook Zanger Rinus doet vrolijk mee, met de hype die is ontstaan rondom Zwarte Piet.

Hij heeft daarom een nummer opgenomen om zijn steun aan Zwarte Piet kenbaar te maken

Voor degenen die Zanger Rinus kennen zullen wij hem nog even voortsellen:

Cathrinus (Rinus) Dijkstra (Drachten, 19 oktober 1969), beter bekend onder zijn artiestennaam Zanger Rinus, is een Nederlandse zanger.

In 2009 bracht Rinus het lied Hey Marlous uit, een bewerking van het nummer Schöne Maid, hast Du heut’ für mich Zeit van de Duitse zanger Tony Marshall uit 1972. Hey Marlous gaat over zangeres Marlous Oosting. Onder het grote publiek kreeg hij er bekendheid mee doordat het televisieprogramma De Wereld Draait Door er in een uitzending aandacht aan besteedde in de rubriek ‘De tv draait door’.

Hierna volgden nog meer clips, zoals Hé Kastelein (2010) en Met Romana op de Scooter ( zie video hieronder). Dat laatste lied werd op 8 juli 2011 op YouTube gezet en werd binnen vijf dagen meer dan 300.000 keer bekeken.Het nummer trok ook internationaal bekijks: op het Amerikaanse nieuwsblog The Huffington Post werd een artikel aan de clip gewijd.

In zijn videoclips is vaak zijn levenspartner (sinds 1998) te zien, Deborah. Beiden zijn ook te zien in de clip bij het nummer “Make you pop” van Don Diablo.

Comments

comments